Vragen? 0515 232 355

Historische typen

Historische Comforatina zeiljachten

Comfortina 32c32

De Comfortina 32 is gebouwd van 1968 tot 1998. In die periode zijn meer dan 800 van deze schepen gebouwd.

Constructie en stabiliteit

De vormstabiele romp, in combinatie met de royale breedte en de 2 ton loodkiel, maken de Comfortina tot een opmerkelijk stabiel schip met een indrukwekkend zeildragend vermogen. Snelheid is echter geen doel op zich. De goede vaareigenschappen vormen het afdoende bewijs dat alle factoren in dit schip optimaal op elkaar zijn afgestemd. En tenslotte bepalen de vaareigenschappen of u en uw gezin zich thuisvoelen tijdens een cruise op uw schip.

Comfort

Het gevoel van ruimte en de bewegingsvrijheid kunt u eigenlijk alleen in het schip zelf ervaren. Vanuit het grote open vloeroppervlak, direct onder het het schuifluik, zijn alle lokaties gemakkelijk te bereiken – de kombuis, het toilet, de kaartentafel, de salon en de achterhut. In het voorschip bevinden zich twee kooien, die van de salon zijn gescheiden door een vouwdeur.

De L-vormige bank in de salon zorgt ervoor dat u zich direct thuisvoelt. Ook in de open keuken voelt eenieder zich direct op zijn gemak. De dubbele spoelbak is uitgerust met een elektrische waterpomp en een voetpomp voor zeewater. Het driepits-gasfornuis met oven maakt het koken tot een eenvoudige opgave.

De navigatiehoek biedt voldoende ruimte voor kaarten en navigatie-instrumenten, plus 3 extra lades en voldoende ruimte voor de inbouw van de navigatie-apparatuur. Aan de stuurboordzijde vindt u de achterkajuit met twee extra bedden, die van de salon zijn gescheiden door een deur, zodat u hier ongestoord kunt slapen. Een kast en een ventilator vervolmaken de inrichting van de achterhut. Vele onderdelen zijn nog steeds leverbaar.

De Comfortina 32 is niet meer in productie maar er zijn nog steeds onderdelen beschikbaar.

 

Comfortina 38

De Comfortina 38 is een zeer snel schip met een 7/8e tuigage van Selden met gepijlde zalingen. Het schip kan worden gezeild zonder bakstagen, waardoor de trimext_stor en de handling vergemakkelijkt worden.

Constructie Comfortina 38

De Comfortina 38 heeft een polyester binnenschaal die voorziet in extra stabiliteit van de romp en een goede warmte- en geluidsisolatie. Bovendien voorkomt de binnenschaal dat er rommelige ruimtes achter panelen en kasten kunnen ontstaan. Sterke wrangen zijn in het vlak geplaatst, zodat vastlopen aan de grond geen schade aan de romp kan veroorzaken. De kiel is gemaakt van lood om de vaareigenschappen te verbeteren en het zwaartepunt omlaag te brengen.

Comfort en indeling

Er bevinden zich twee slaapplaatsen in de de voorpiek, waar tevens veel kast- en opslagruimte is. De salon biedt volop ruimte voor ontspanning en veel ruimte onder de zittingen van de banken. De kombuis (keuken) biedt veel kastruimte en fors bemeten werkbladen.

De kombuis is uitgerust met dubbele spoelbak, voorzien van kranen met zoet- en zeewater. Vanzelfsprekend is ook een fornuis met oven en een grote koelkast ingebouwd.

De navigatiehoek biedt volop ruimte en plaats voor uw instrumenten. Direct achter de navigatiehoek is een bad- en doucheruimte, waarin een grote kast voor zeilkleding is ingebouwd.

De achterste hut of eigenaarshut is uitgerust met een dubbel bed en biedt eveneens veel kast- en opbergruimte. Aan bakboord vindt u een grote bakskist, die ruim plaats biedt voor zeilen en touwwerk. Extra opslagruimte kan worden gevonden in de achtersteven.

De Comfortina 38 is uit de productie genomen maar de onderdelen blijven uiteraard beschikbaar.

oversikt

Lengte over alles 11,65 m
Waterlijn lengte 9,50 m
Breedte 3,50 m
Diepgang 1,95 m
Waterverplaatsing 6,9 ton
Kiel 2,4 ton